Opettajat Helsinki Dance 2011

Lane Alexander

Lane Alexander (Chicago) on kansainvälisesti arvostettu tanssija, opettaja ja koreografi. Lane on toinen maailman suurimman ja vanhimman steppitapahtuman Chicago Human Rhythm Projectin perustajista ja toimii tuon tapahtuman johtajana. Lanen esityksistä on nautittu kaikilla suurilla estradeilla kuten esim. Carnegie Hallissa. Yleisön ja kriitikoiden kiittämä Lane on valloittava esiintyjä ja huippuohjaaja. Lanen erikoisuutena voidaan pitää Body Drumming –tekniikkaa, jossa kehoa käytetään rytmisoittimena. Käsillä, jaloilla ja muilla osilla tehdään rytmejä ja musiikkia. Vuonna 2009, Lane nimitettiin kymmeneksi vuodeksi Beijing Contemporary Music Academyyn Senior Advisoriksi. Hän esiintyy sekä opettaa säännöllisesti ympäri maailmaa eri tanssifestivaaleilla.

Sue Samuels

Chanan LeReche (New York) aka Jak-Hamah (jack hammer) has been dancing all his life. Always finding a a fascination with the hip hop culture. When he reached college he began to learn 'Step' as well and later on became the head captain and president of the step team at his college. Towards the end of his college career he was co-founder of a dance crew call Hott Sawse and discovered that dance is what he wanted to do professionally. With a lot of intense training. Jak has choreographed for a few artists and even made it on the popular show, 'So You Think You Can Dance'. Even though he still considers himself a student of dance he began teaching to give back to hip hop what it gave to him.

Josie Say

Riku Koskinen Riku Koskinen on valmistunut tanssijaksi Teatterikorkeakoulusta 2003 sekä opiskellut vaihto-opiskelijana Tukholman Danshögskolanissa ja Balettakademiessa vuoden 2001. Tanssikokemusta on kertynyt myös New Yorkissa (Steps, Broadway Dance Center), Pariisissa (Studio Harmonic) sekä lukuisilla kursseilla kotimaassa ja ulkomailla (Carolyn Carlson, Donald McKayle, Lynn Simonson, Matt Mattox...). Rikulla on laaja tanssijantyön kokemus eri musikaaleista (Cats, Tuhkimo, Yön-sisar ym.) sekä nykytanssiteoksista (mm. Tanssiteatteri Raatikko, Just Jazz). Lisäksi hänellä on menestyksekästä kilpailukokemusta tanssissa, MM-tasolle asti. Riku on opettanut tanssia vuodesta 1996 saakka pääkaupunkiseudulla. Tällä hetkellä hän toimii opettajana mm. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksella. 

Jyrki Karttunen

Maija Hänninen (klassinen baletti) on tanssijanuransa (Suomen Kansallisbaletti vv. 1971-96) jälkeen opettanut balettia useille eri tahoille ja tasoille. Hän on opettanut mm. Kansallisbaletin ja Tiloja tanssille -yhdistyksen ammattilaistunneilla, Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitoksella ja oopperan Balettioppilaitoksessa sekä useissa maamme eri tanssioppilaitoksissa ja -leireillä. Vuosina 2004-06 Maija toimi oopperan alaisen Baletin erikoiskoulutuksen projektivastaavana ja pääopettajana. Maija on suorittanut ammatillisen opettajan pätevyyden v. 2002 sekä tanssitaiteen maisterin tutkinnon v.2003.

Kimmo Tetri on aina hyväntuulinen ja iloinen Footlightin kasvatti, joka tunnetaan kärsivällisenä ja kannustavana opettajana. Kimmo on Street lovers –ryhmän jäsen/koreografi ja esiintyy sen mukana aktiivisesti. Samaisen ryhmän kanssa hän on saavuttanut myös hopeamitalin IDO:n Show –ja Streettanssien EM-kisoissa vuonna 2006.

Tarina Mavrakis on kreikkalaista syntyperää oleva tanssinopettaja Helsingistä. Hän aloitti opettamisen jo teini-iässä vuonna 1995. Tarina on opettanut ympäri pääkaupunkiseutua ja vieraillut erilaisilla leireillä sekä tapahtumissa opettamassa lajeinaan streetdance ja show. Vuonna 2001 hän oli mukana perustamassa Hiphop-ryhmää S-Crew, joka saavuttikin kisamenestystä voittaen kolme kertaa hiphop-muodostelman SM-kultaa. Tarina on myös tanssinut maineikkaassa Team F show-muodostelmassa voittaen Jazztanssin MM-kultaa 2006 Bostonissa USA:ssa. Footlightissa Tarina on opettanut liki kymmenen vuotta. Opettajana Tarina on energinen ja kannustava.

Maria Serena Järvinen aka Eski-ma´ on pieni ja pippurinen, mutta aurinkoinen ja puhelias tanssinopettaja, jonka tunneilta ei varmasti hikeä puutu. Maria on toiminut opettajana jo pitkään ja taitaa olla yksi pisimpään "aktiivisesti toiminnassa" olevista nais-street-tanssiopettajista Suomessa. Hän on opiskellut tanssia mm. Yhdysvalloissa New Yorkissa ja Los Angelesissa sekä Euroopassa Ruotsissa, Ranskassa, Espanjassa ja Saksassa. Marialla on useita Hip Hopin Suomenmestaruuksia mm. pienryhmissä ja muodostelmissa. Tuorein niistä on muodostelma Hip Hopin Suomenmestaruus 2010. Street-tanssin lisäksi Maria on keskittynyt treenaamaan ja opettamaan dancehallia ja osallistui vuonna 2008 marraskuussa ensimmäisiin Suomessa pidettäviin DHQ (Dancehall Queen) kisoihin ja oli hallitseva mestari lajissa 2010. Marian voi bongata musiikkivideoista mm. Cheek ft. Illi: Kanssa_tai_ilman, Bombfunk MC´s: Back 2 Back, Kingstar: Ska-Bi-Doo. 

 


Helsinki Tap ry